top of page

Údržba kašmíru

Ne nadarmo se říká, že kašmírový svetr vydrží při správné údržbě celý život. Jak se správně starat o oděvy z kašmíru se dozvíte nyní v tomto článku.


Pro praní platí několik základních pravidel. Vždy zvolit praní ruční, ve studené vodě s jemným pracím prostředkem. Sázkou na jistotu je prát šetrně v dětském šamponu a vyvarovat se silnému kroucení a natahování oděvu. Při ždímání buďte také opatrní – vodu pouze vymačkejte, aby nedošlo k poškození vláken. Poté oděv vyndejte, zabalte do bílého ručníku a znovu vymačkejte vodu. Sušte rozložené v ploše na dobře větraném místě. Pro sušení i skladování kašmíru zvolte takové místo, které není v blízkosti topení a nesvítí na něj přímé slunce. Kašmír je materiál, který je zakázáno žehlit. Což ale vůbec nevadí, protože to kvůli jeho malé mačkavosti není potřeba.


Na závěr mám pro Vás ještě dvě užitečné rady. Ne vždy je třeba kašmírové oblečení prát. Někdy jej pouze stačí vyvětrat a můžete ho nosit znovu. Druhá rada se týká skladování. Nevěšte oděvy na ramínko, aby nedošlo k jejich vytahání. Vaše oblečení Vám poděkuje, pokud ho složíte a umístíte do skříně nebo na polici.




Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page